Пампорово отчита 5 процента ръст на резервациите

Пампорово отчита 5 процента ръст на резервациите за предстоящите празници, съобщиха от „Пампорово“ АД. Средната заетост на хотелите за скисезона се очертава приблизително 60-70 на сто, а за периода около Коледа и Нова година местата са почти запълнени. Около 20 см е снежната покривка в района на вр. Снежанка. В дните около Студентския празник ще бъдат пуснати в движение отделни лифтови линии.
Организирани и индивидуални туристи от Гърция, Турция, Сърбия, Холандия, Великобритания, Румъния, Македония, Молдова ще са в курорта през тази зима. Приоритетен пазар за Пампорово остава българският, уточняват от дружеството собственик на инфраструктурата.
Част от хотелите ще отворят врати около 8 декември, когато пристигат празнуващи студенти от цялата страна. Датата на официалното откриване на скисезона ще бъде определена след натрупването на достатъчно сняг по пистите. В комплекса очакват да се сбъднат метеорологичните прогнози за застудяване в средата на месеца, за да се осигурят благоприятни температури за оръдията за изкуствен сняг.
Източник: БТА

 

 

 

 

 

 

Пампорово отчита 5 процента ръст на резервациите