Spider House Aparthotel Pamporovo

Къде се намира Пампорово?

Ски курортът Пампорово се  намира във вътрешността на Родопите на 1650 м надморска височина, в подножието на връх Снежанка. Разположено е на територията на Община Смолян и на Община Чепеларе, на разстояние около 220 км от София, 85 км южно от Пловдив, 15 км северно от Смолян и 10 км южно от Чепеларе.

Климатът в района на Пампорово се отличава с мека зима, в която има над 100 слънчеви дни, което го прави подходящо и приятно място за каране на ски. Курортът се нарежда на първо място по слънчеви дни сред всички планински курорти в България, като средната годишна температура е 5,5°С.

 

Условия за ски в Пампорово

Пампорово разполага с 37 км ски писти, най-дългата от които е 5,1 км, а максималната денивелация е 476 м. Пистите са с различна трудност – има както за напреднали, така и за начинаещи спортисти. Почти всички писти в курорта започват от връх Снежанка, като надморската им височина варира от 1930 до 1444 м.

Лифтовете – 6 на брой (седалкови), както и влековете – 9 на брой, осигуряват на скиорите бързо и комфортно придвижване.

За любителите на екстремните спускания Пампорово предлага нощно ски каране на Писта Снежанка 2, намираща се на 20 м от хотела, позната още като ”Стената”, която е дълга 700 м, с модерна LED технология, осигуряваща отлична видимост.

Карта на ски пистите